Hoe werk ik? 


 

Eerst worden de nageltjes geknipt om te voorkomen dat ik ernstig word gekrabt. De nageltjes groeien overigens snel weer aan. Daarna ga ik kammen en/of scheren. Wassen gebeurt alleen in uitzonderlijke gevallen als de kat heel vuil is.

Ik probeer de kat op zijn gemak te stellen, eventueel wordt tussendoor een pauze ingelast. Mijn man komt mee om te assisteren met het vasthouden. Wij gaan uiterst voorzichtig en liefdevol met uw dier om.  Bij hele boze en gestresste katten is het soms raadzaam eerst bij de dierenarts een pilletje te halen (Diazepam, dit is valium, of een ander middel. De dierenarts beslist welk middel voor uw kat het beste is). Hierdoor worden ze iets rustiger, dit middel wordt ook gebruikt bij katten die bang zijn voor vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Ik heb overigens ook zonder pilletjes al meerdere 'moeilijke' katten behandeld, maar soms kan dat een strijd worden. Beter is, als uw kat heel bang of boos is, een pilletje te geven vóór de behandeling, er is echter wel een kleine kans op complicaties, zoals bij elk medicijn. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar een behandeling zonder rustgevend middel. Ik  behandel ook ernstig vervilte vachten, deze worden geschoren net als bij de dierenarts, maar dan zonder algehele verdoving.

Ik heb 20 jaar perzische katten gefokt en geshowd. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met het onderhouden van de vacht, het showklaar maken en het omgaan met katten. Ik behandel niet alleen perzen, maar ook andere kattensoorten. In 2006 ben ik gestart met het behandelen van katten van anderen.

Wij doen per dag maar 1 adres, zodat we geen haast hebben en wij ook geen besmetting van wat dan ook over kunnen dragen aan andere katten. Thuis wordt alles gewassen en ontsmet.

 

 

 
Dit was onze kat Stacey.

Zij is 17 jaar oud geworden, wij hebben haar in 2007 overgenomen van een klant. Helaas is zij in 2014 overleden.

 


 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maar gelukkig hebben wij weer een hele lieve nieuwe kat, Guus. Ook hem hebben wij van een klant overgenomen, hij is nu 15 jaar oud.

 

 

 

Trimsalon aan huis (0172-431086) | wilma.tas@kpnmail.nl